För kandidater

Att ha fjärilar i magen inför en anställningsintervju hör nästan till. Men du ska aldrig gå därifrån med en klump i magen och känna att du inte kom till din rätt, att du inte fick en chans att visa vem du är och vad du kan. BRA HR månar om dig som kandidat lika mycket som om kunderna. Vi vill att du ser oss som din rådgivare och samtalspartner för din fortsatta karriär.

Vill du vidare i karriären? Registrera ditt CV här

Uttalanden av kandidater som rekryterats av BRA HR

”En av sakerna jag tyckte var mycket positivt under rekryteringsprocessen var att Pernilla höll mig informerad hela tiden om vad som skulle hända och när det skulle hända. Men det som jag uppskattade allra mest var att Pernilla inte ”bara” ställde frågor till mig under intervjun på företaget utan också till sin uppdragsgivare och min eventuellt blivande arbetsgivare. Hon uppträdde neutralt och det märktes att hon verkligen ville göra det bästa för båda parter. Det fick mig att känna mig väldigt trygg, jag kunde slappna av och vara mig själv. Kanske var det en stor bidragande orsak till att jag fick jobbet.”

”Hur lyckades hon få mig att berätta så mycket om mig själv? Det var den första tanken jag hade efter intervjun. När jag efteråt deltagit i rekrytering av nya kollegor märkte jag att det inte ”bara” var mig Pernilla lyckades få avslappnad. Hon har en förmåga att anpassa sig till vem just du är utan att bli alltför privat. Hon hittar människan bakom kandidaten som söker jobbet. Att som kandidat bli bemött med respekt under hela processen är också viktigt och där känner jag det största förtroendet för Pernilla.”

”När jag hade valts för tjänsten stod företaget inför ett ägarskifte och hade anställningsstopp. Då föreslog Pernilla en interimstjänst. Jag fick välja mellan att fakturera ur eget företag eller att vara anställd hos henne. En flexibilitet som jag uppskattade. Jag valde det senare och upplevde det positivt och seriöst. Pernilla gjorde verkligen allt för att försäkra sig om att jag hade det bra på mitt nya jobb. Ett halvår senare blev jag anställd.”

”Mina tidigare erfarenheter av rekryteringskonsulter har gjort att jag ”tar dem med en nypa salt”. Efter att min förra arbetsgivare lade ett stort varsel sökte jag jobb under ett års tid, det var något nytt varje vecka. Många av rekryteringsföretagen förvånade mig genom dålig återkoppling och brist på tydlighet. Som kandidat uppskattar man ärlighet, även om beskedet är negativt. Men mötet med Pernilla var en positiv erfarenhet. Rakt, ärligt och professionellt genom hela processen.”

”Jag tycker processen var professionell och systematisk, att det fanns en god lyhördhet för mina krav och önskemål. Rekrytering handlar inte bara om att rekryteraren ska sälja in kandidaten hos kunden. Kandidaten måste också känna att företaget och tjänsten är rätt. Pernilla sålde in tjänsten på ett mycket bra sätt. Nu har det gått åtta år, min roll på företaget har förändrats så nu är jag både en nöjd kandidat och kund.”

”Jag kände att jag fick mycket stöd genom hela processen. Pernilla var väldigt tydlig. Positivt var också att Pernilla var med under första intervjun med min blivande arbetsgivare. Det blev en naturlig förmedling av kontakten och Pernilla deltog aktivt och ställde frågor som jag själv inte hade tänkt på. Jag känner att jag fick erbjudandet på grund av min erfarenhet och kompetens och att den matchade företagets önskade profil.”